Visionlux Plus Oogdruppels Fl 1 X 10ml

Geneesmiddel
Op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

BESCHRIJVING:VISIONLUX®PLUS is een verfrissende, revitaliserendeen lubrifiërende oplossing voor de ogen, die natriumhyaluronaat0,3% bevat dat verkregen werd door fermentatieen dus niet van dierlijke oorsprong is.De activiteit van natriumhyaluronaat neemt toe enhoudt langer aan dankzij de synergetische werking vanP-Plus™.P-Plus™ is een wateroplosbaar polymeer dat een filmvormt en smeert. De combinatie van natriumhyaluronaaten P-Plus™ verhoogt niet alleen de viscositeit van deoplossing, maar verbetert ook de adhesie aan het slijmvlies.De aanwezigheid van elektrolyten (Cl-, Na+, K+, Ca++ enMg++), die essentieel zijn voor de cellulaire biochemischeprocessen, helpt om het oogoppervlak in een goede fysiologischetoestand te houden.Vitamine B12 (cyanocobalamine) heeft antioxiderendeeigenschappen en beschermt zo het oogoppervlak tegenschade veroorzaakt door reactieve zuurstofspecies(ROS). Vitamine B12 is dan ook essentieel om het oogoppervlakgezond te houden.VISIONLUX®PLUS zit in een speciaal bewaarsysteemgenaamd SCO® (Stabilized Complex Oxychloro), dat deoplossing in de fles steriel houdt. Bij blootstelling aanlicht valt SCO® uiteen in bestanddelen die van naturein menselijke tranen worden gevonden, zoals natriumchloride,zuurstof en water. Het wordt dan ook zeergoed verdragen.

Samenstelling

SAMENSTELLING:Natriumhyaluronaat 0,3%, P-Plus™, vitamineB12, natriumchloride, kaliumchloride, calciumchloride,magnesiumchloride, SCO® in een isotone gebufferdeoplossing.

Indicatie

VISIONLUX®PLUS zorgt voor langdurige verlichtingvan gewaarwordingen van erg droge, gestreste en vermoeideogen als gevolg van pathologische of niet-pathologischeoorzaken. VISIONLUX®PLUS beschermtde cellen tegen schadelijke oxiderende vrije radicalenen vervangt plaatselijk lage niveaus van voedingsstoffenin de tranen.

Details
CNK3719978
FabrikantenMeda Pharma
Breedte37 mm
Lengte27 mm
Diepte85 mm