Credelio Plus 225,00mg/ 8,44mg Hond Kauwtabl 6

Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Beschrijving

Voor de behandeling van teken (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus en I. hexagonus) en vlooien (Ctenocephalides felis en C. canis) bij honden.

Dit diergeneesmiddel zorgt voor een onmiddellijke en aanhoudende eliminatie van activiteit gedurende 1 maand voor teken en vlooien.

Het diergeneesmiddel kan worden gebruikt als onderdeel van een behandelstrategie voor de bestrijding van vlooienallergiedermatitis (FAD).

Gastro-intestinale nematoden

Behandeling van gastro-intestinale nematoden: haakwormen (L4, onvolwassen volwassenen L5 en5

Ancylostoma caninum volwassenen), rondwormen (L4, onvolwassen volwassenen L5, Toxocara canis volwassenen en

Toxascaris leonina adult) en zweepwormen (Trichuris vulpis adult).

Dirofilaria's

Preventie van hartworm (Dirofilaria immitis).

Longparasieten

Preventie van angiostrongylose door verlaging van het infectieniveau bij onvolgroeide volwassenen (L5) en volwassen stadia van Angiostrongylus vasorum (longparasieten) met maandelijkse toediening.

Gebruik

Dit diergeneesmiddel is een smakelijke gearomatiseerde kauwtablet. Geef de kauwtablet(ten) maandelijks met het voer of erna.

Samenstelling

Werkzaam bestanddeel: Lotilaner 225 mg/8,44 mg milbemycine.

Indicatie

Voor gebruik bij honden met gemengde besmettingen/infecties van teken, vlooien, gastro-intestinale nematoden, hartwormen of longparasieten, en/of die het risico lopen hieraan te lijden. Dit diergeneesmiddel is geïndiceerd voor gebruik wanneer gelijktijdige behandeling tegen teken/vlooien en gastro-intestinale nematoden of behandeling tegen teken/vlooien en preventie van hartworm/angiostrongylose nodig is (>5,5-11 kg).

Contra indicatie

Van lotilaner en milbemycine-oxime is aangetoond dat ze een substraat zijn voor P-glycoproteïne (P-gp) en zouden daarom een ​​interactie kunnen aangaan met andere P-gp-substraten (bijv. digoxine, doxorubicine) of met andere macrocyclische lactonen. Daarom kan gelijktijdige behandeling met andere P-gp-substraten leiden tot verhoogde toxiciteit.

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of één van de hulpstoffen.

Details
CNK4335881
FabrikantenElanco Animal Health
Bijsluiter